Blogolj!

ÓRBITÁLIS ÖNGÓL! DURICA-DÍJAT NEKI! - videó

Trollfoci
2020.07.07.

Annak idején Pavol Durica megreformálta az öngólról alkotott fogalmunkat. A Videoton légiósa azonban most méltó követőre talált: Norman Thauerkauf, a Heidenheim labdarúgója hasonló módszerrel sietett csapata segítségére...

A Debrecen ellen Durica "pontrúgásból", a 11-es pontról talált be a felső sarokba, német kollégája pedig egy nagyon hasonló mozdulattal, ám kb. 15 méterről tette ugyanezt. Biztosan nagyon megköszönték neki a társak, hiszen végül ennek az öngólnak köszönhetően estek el az első osztályba való feljutástól a Bréma ellen.

Íme a kiváló megmozdulás:

SZOBOSZLAI: A SZEZON GÓLJAI - videó

Trollfoci
2020.07.06.

Mint már sokan tudjátok: Szoboszlai Dominik kapta Ausztriában a szezon legjobbjának járó díjat. Íme egy videó, amiből kiderül, hogy mivel is érdemelte ki az elismerést. 

Gólok, asszisztok, cselek - Best of Szoboszlai 19/20:
KUTTORRAL EGYETÉRTENI IS BÍRSÁGOT ÉR, A LOKI IS SÚLYOSAN BŰNHŐDÖTT!

Trollfoci
2020.07.03.

Július 2-án utoljára ülésezett a lezárult szezon történései miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. A Loki keményen bűnhődik majd a meccs utáni balhé miatt, de Osztermájer Gábor, a Paks edzője is fizethet, aki annyit mondott, hogy egyetért Kuttor Attilával: szerinte is les volt a Debrecen gólja a Kövesd ellen (ami valóban az volt...). Közleményükből idézünk a következőkben.

"Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) július 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

A FEB Osztermájer Gábor vezetőedzőt (Paks), a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzést követő nyilatkozatában szereplő, a szabályok által tiltott tartalom miatt 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, a Diósgyőr valamint a Paks elleni hazai mérkőzéseivel kapcsolatban szurkolói rendkívül súlyos rendzavarásért, a pályán tartózkodó játékosok inzultálásáért, testi épségének veszélyeztetéséért, továbbá megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálásáért, nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért összesen 2.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet NB II-es férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő csapata Nagyerdei Stadionban lejátszandó valamennyi bajnoki- és kupamérkőzésein a B4, B5, B6, B7 és B8 jelű szektorok 2020. december 31. napjáig történő lezárását."

TÖKÉLETES LABDAKIHOZATAL NEM LÉTE... - videó

Trollfoci
2020.07.02.

Az USA-ban a foci - mármint a rendes, nem a tojásos - nem a legnépszerűbb sportág. Na jó, valószínűleg az első háromban sincs benne. Olyannyira nem, hogy pár évvel ezelőttig még másodosztálya sem volt a bajnokságnak. Szerencsére most már van!

És, hogy miért mondjuk ezt? Nos azért, mert a 2010-ben alakult magánbajnokságban, az USL-ben (United Soccer League), ami 2017 óta a másodosztály szerepét tölti be, olyan videó készült, amilyet talán még Brazíliában sem sokat vehetnek fel. 

A Philadelphia Union második csapatának meccsén a srácok egy olyan labdakihozatalt mutattak be, amitől még a mi szemünk is jojózik, nemhogy az ellenfélé. Azt azért halkan hozzátennénk, hogy ez a mennyei megyeiben egy határozott, pároslábas becsúszással ért volna véget kb. az első sarkazás után...

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Problem? No problem. 😏💯 @uslchampionship

433 (@433) által megosztott bejegyzés,

MÉGSEM LESZ IDÉN VIDEÓBÍRÓ AZ MB1-BEN!

Trollfoci
2020.07.01.

A csakfoci.hu kérdetett rá az MLSZ-nél, hogy hogyan áll a VAR-rendszer bevezetésével. A szövetség válasza szerint hónapokkal, 2021-re csúszhat az indulás. Pedig ránk férne hamarabb is...

Az időveszteség okaként egyébként a koronavírus-járványt jelölték meg. Mint írták, a rendszer kiépítéséhez szükséges dolgokat olyan országokban gyártják, ahol még erősen jelen van a kórokozó. Ennek eredményeként aztán a VAR telepítését ősz helyett leghamarabb jövő tavasszal lehet majd elkezdeni.

A hír nem valami örvendetes, gondoljunk csak ha a szezon utolsó pár mérkőzésére, de hát jobb később, mint soha.

A videóbíró egyébként az összes kétes szituáció esetében, a korábbi 92-93%-ról 99% fölé emelte a helyes ítéletek arányát.

HA CSAK EGY LASSÍTOTT FELVÉTELT NÉZEL MEG MA, AKKOR EZT! - videó

Trollfoci
2020.06.30.

Mindennap hallhatjuk, hogy csodák márpedig nincsenek! Hát, annak, aki ezt mondja, ezután csak mutassátok meg a lent látható, Jessica nevű hölgyet. Nagyon jól focizik, és gyönyörű = egy igazi hétköznapi csoda!

EKKOR KEZDENEK AZ EURÓPAI KUPÁKBAN A MAGYAR KLUBOK!

Trollfoci
2020.06.29.

Elsőként szögezzük le: a koronavírusnak "köszönhetően" végre nem kell azon izgulnunk, hogy megérik-e az augusztust a magyar kupacsapatok! Mondjuk ez minden ellenfélről is elmondható, hiszen mindkét európai kupasorozat csak augusztus második felében indul... Íme az eddig ismert időpontok:

Az első selejtezőkör sorsolásának pontos dátuma, egyelőre sem a Bajnokok Ligája, sem az Európa Liga esetében nem ismert, de annyi biztos, hogy előbbinél augusztus 11. és 18., utóbbinál pedig augusztus 20. és 27. között kerül rá sor.

A Ferencváros kiemeltként csatlakozik majd a BL-selejtező 1. köréhez augusztus 18-án vagy 19-én, és (amennyiben továbbjut) egészen a play-offig egy meccsen dőlnek majd el a párharcai. Ez utóbbi állítás a Kispest, Fehérvár, Gyakadémia trióra is igaz lesz, de ők még a play-offot is egy meccsen játszhatják, ha bejutnak. Ennek a három csapatnak egészen augusztus 27-ig kell várnia a kezdésre. Az egymérkőzéses körök pályaválasztói jogáról sorsolás dönt majd.

A csoportkörök egyébként október 20-án, illetve 22-én indulnak majd a mostani tervek szerint. Reméljük érdekeltek leszünk legalább az egyikben!

AZ ÉV GÓLPASSZA! - videó

Trollfoci
2020.06.26.

Tudjuk, tudjuk: még csak június van, szóval mondhatjátok, hogy korai ezt kijelenteni, de szerintünk ennél istenkirálycsászárabb gólpasszt nem látunk már idén! Ecsetelgethetnénk még, hogy így akarta-e, vagy csak véletlen volt, de a lényeg, hogy zseniális! Nézzétek:

EZ MÁR KUTTORT IS KIAKASZTOTTA - videó

Trollfoci
2020.06.24.

Kuttor Attila az esetek 99%-ban egy higgadt, "szürke eminenciás" befolyását kelti, még a meccs közbeni szituációk is csak ritkán zökkentik ki. A nem sokkal ezelőtt játszott, és kövesdi vereséggel végződött Debrecen elleni meccsük után azonban már ő sem tudott nyugodt maradni.

Azt kell mondanunk, hogy a játékvezetői döntéseket érő kritikáját nehéz lenne megcáfolni, hiszen a sporik nem álltak a helyzet magaslatán. A Kövesd első góljának elvétele minimum véleményes volt, szerintünk legalább annyi bíró adta volna meg, mint ahány nem. A második - valóban lesről lőtt - meg nem adott góljuk előtti kezezés viszont teljesen egyértelmű volt, büntetőnek kellett volna következnie.

Kuttor Attila ezek ellenére, bár indulatosan, de abszolút úriemberhez méltó stílusban maradva vette sorra sérelmeit. Sajnos azonban azt kell mondanunk, hogy - ismerve az MLSZ legtöbb ilyen esetben előjövő, vagdalkozva védekező, a hibákat elismerni képtelen magatartását - így is őt fogják megbüntetni a szavaiért. De jó lesz már végre az a videóbíró...

Itt megnézhetitek, mit is mondott a kövesdi tréner:

VISSZAVONUL JUHÁSZ - ERRE A GÓLJÁRA BIZTOSAN EMLÉKSZEL! - videó

Trollfoci
2020.06.23.

Ma játssza karrierje utolsó meccsét Juhász Roland. A 37. évét július 1-jén betöltő hátvéd 20 éves profi pályafutást zár le az FTC ellen. Hosszú pályájának rengeteg fontos pillanata volt - mi most azt idézzük fel, amire talán a legtöbben emlékeznek.

293 MB1-es, és több, mint 200 belga élvonalbeli meccse mellett számos nemzetközi kupa- és nem utolsó sorban 93 válogatott mérkőzést is vívott. Ez utóbbiak közül a huszonhetediken, 2007. augusztus 22-én lőtte a lenti gólt. Aki egy kicsit is szereti a magyar focit, biztosan hang nélkül is hallja, amint Léderer Ákos a nevét üvölti:

Ezeket a cikkeket olvastad már?