Blogolj!

A SLOVAN-ULTRÁK FELGYÚJTOTTÁK A SAJÁT DRAPIJUKAT - videó

Trollfoci
2019.09.16.

Igazán kreatív élőképpel készültek a Spartak Trnava elleni bajnokira a Slovan Pozsony szurkolói. Jól jelzi, hogy mennyire elkötelezettek a csapatuk iránt, hogy a nagy gonddal készített drapijukat is feláldozták a látvány kedvéért. Hogy hogyan? Hát felgyújtották!

ÍGY ÉRTÉKELTE GÓLJÁT SZOBOSZLAI - VIDEÓ

Trollfoci
2019.09.13.

A sok negatívum mellett azért akadt néhány pozitív pontja is a hétfő esti, szlovákok elleni vereségnek. Az egyik ilyen volt Szoboszlai Dominik játéka és főként a gyönyörű szabadrúgás gólja.

A meccs végi letargiánkban még ezt nem igazán tudtuk értékelni, de azért talán az, ahogy ő értékelte, még akkor is csalt egy félmosolyt az arcunkra. Érdemes újra megnézni:

LETOLTA A GATYÁJÁT A SZLOVÁK STÁBTAG - fotó

Trollfoci
2019.09.12.

"Sportszerű" gesztust gyakorolt a szlovák válogatott hivatalos stábtagja a hétfői meccs végén. Több felvidéki beszámoló szerint, a fizioterapeutaként tevékenykedő úriember a szlovák tábor egyik felében helyet foglaló határon túli magyarok felé tartotta hátsóját és nadrágját letolva mutogatta nekik a meztelen alfelét.

A Parameter.sk nevű oldal megkereste az ügyben a szlovák szövetséget, hogy miként engedheti meg magának ezt a viselkedést egy hivatalosan a nemzeti csapat mellé delegált személy. 

Monika Jurigova szövetségi szóvivő szerint nem tudtak a dologról, de nagyon sajnálják, ha megtörtént. 

(forrás, fotó: parameter.sk)

MATEKÓRA! ÍGY JUTHATUNK KI AZ EB-RE

Trollfoci
2019.09.11.

Mémjeinken sokat emlegettük már a matekozást, de akkor ne csak beszéljünk róla (poénkodjunk vele), hanem csináljuk is! Íme, a szlovákok elleni vereség után maradt lehetőségeink.

Az Eb-csoportunkban igen egyszerű helyzet állt elő azzal, hogy idehaza is kikaptunk a szlovákoktól: a hátralevő 3 meccsen (horvát, azeri, walesi) több pontot kell szereznünk, mint nekik. Nem ugyanannyit, többet - egyforma egységszámnál ugyanis az egymás elleni eredmény dönt, és az 4-1 oda, ugyebár. Azt itt most nem feszegetnénk, hogy ez nem 100%-osan igaz, mert ha pl. a horvátok mindenkitől kikapnak... na de már ebből is látszik, hogy miért nem érdemes ezt ragozni.

A másik út a tavaly már megtapasztalt Nemzetek Ligája, hiszen az most csak szünetel, de még nem ért minden csapatnak véget. Jön majd a play-off része jövő tavasszal. 

Az NL play-offba azok a válogatottak kerülnek alapesetben, akik megnyerték csoportjukat (divíziónként 4-4 nemzet), ők játszanak papíron a divíziónként 1 kijutó helyért. Papíron - hiszen, aki az Eb-selejtezőkből kijut, az kiszáll ebből a dologból, és helyét a soronkövetkező válogatottal töltik fel.

És itt jövünk mi a képbe! Mi a 31.-ek lettünk az NL rangsorában, ami jelenleg pont elég arra, hogy a play-offban szerepeljünk, mivel előlünk (mostani állás szerint) épp elengedő ország jut ki egyenes ágon ahhoz, hogy mi is a "feltöltő" csapatok közé essünk.

Hogy ez így is maradjon ahhoz az kell, hogy előlünk minél többen, mögülünk viszont, ha lehet, senki se jusson ki az Eb-selejtezőkön a kontinensviadalra.

Hogy melyik divízió csapatai ellen élhetünk az esetleges play-off esélyünkkel, azt (mint a napokban kiderült) sorsolás határozza majd meg, tehát játszhatunk akár Hollandia és Svájc, de Szerbia és Norvégia ellen is.

Ennek persze mind elejét vehetjük, ha hozunk egy X-et Horvátországban, és 3-3 pontot Walesben és itthon az azeriek ellen - ahogy Szoboszlai Dominik mondta: "aztán kész!". Csak nem olyan védekezéssel, mint a hétfő esti volt...

ÓRIÁSI VIDEÓ DZSUDZSI EX-CSAPATÁNAK MECCSÉRŐL

Trollfoci
2019.09.10.

Érdekes dolgok történnek a lelátókon a török bajnokságban, ezt már megszokhattuk. Csakhogy most nem egy látványos szurkolói képről, vagy pirtechnikai bemutatóról készült felvétel következik. 

Az alábbi videón az látszik, amint egy 12-nél aligha idősebbnek kinéző srác úgy pöfékeli a cigijét az egykor Dzsudzsák Balázst is a soraiban tudó Bursaspor meccsén, mint valami nagyhatalmú maffiavezér. A kimért mozdulatokkal dohányzó fiún pedig látszólag senki sem csodálkozik.

Nos, ennek is meglett pár órával a felvétel után a magyarázata. Az illető ugyanis nem gyerek, sőt, a beszámolók szerint már 35 is elmúlt, csak első ránézésre tűnt negyedikes kisiskolásnak. Íme:

MIT VÁRSZ MA A SZLOVÁKOK ELLEN? - SZAVAZÁS

Trollfoci
2019.09.09.

Sok-sok jelzővel illették már a ma 20:45-kor, a szlovákokkal játszandó válogatott meccsünket az elmúlt napokban: sorsdöntő, létfontosságú, az év meccse. Talán nem is túlzás egyik sem, mindenesetre maradjunk annyiban, hogy nagyon fontos összecsapás lesz. 

Ha nyerünk, meglesz az a 4 győzelem, ami alapvető egy 5 fős csoportban az Eb-re jutáshoz. Ha csak X lesz, a horvátok legyőzése miatt, még akkor is lesz egy nagyon kicsi előnyünk a szlovákokkal szemben, de úgy már nagyon nehéz dolgunk lenne. Arról, hogy kikapunk, ne is beszéljünk, hiszen azzal nagyjából elszállunk, és megint marad a szerencsevárás meg a számolgatás.

De mit gondoltok ti? Milyen eredmény születik ma este?

Mit érünk el a ma esti meccsen?

Szavazok
ISMÉT OCSMÁNYUL VISELKEDTEK A ROMÁN SZURKOLÓK! -videó

Trollfoci
2019.09.06.

Óriási tiszteletlenséget tanúsított tegnap este a román szurkoló tábor egy része a spanyolok elleni meccsen. Eb-selejtezőt vívott a két válogatott, és a mérkőzés előtt gyászszünetet tartottak. Volna...

A hazai drukkerek ugyanis, mintha mi sem történt volna, énekeltek és füttyögtek tovább. Nyilván a játékvezető is érzékelte a helyzet kínosságát, ezért kb. 10 másodperc után a sípjába fújt.

A tiszteletadó némaság egyébként az ibériai exkapitány, Luis Enrique a napokban, rákban elhunyt 9 éves kislányának szólt volna. Isten nyugosztalja!

ÚJABB HIÁNYZÓ A SZLOVÁKOK ELLEN?

Trollfoci
2019.09.04.

Kalmár Zsolt (aki biztosan nem játszhat) és Nagy Ádám (ő talán bevethető lesz) után újabb játékos szereplése vált kétségessé Szlovákia ellen. Pátkai Máté nem utazott el Montenegróba a többiekkel, mert nem teljesen egészséges.

Az nem derül ki a szövetség Twitter-közleményéből, hogy mi a probléma a fehérvári középpályással. Mi pedig csak bízhatunk benne, hogy nem komoly a dolog, hiszen Pátkai döntötte el mind a horvátok, mind a Wales elleni meccset. 

Jó lenne, ha megint hallhatnánk: “Gól! Gól! Megint Pátkai!”. Jobbulást kívánunk.

AZ ÉV LÖVÉSE... JA NEM! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.09.03.

Hajlamos az ember előre leírni az MB2-es összecsapásokat, pedig ott is történnek ám csuda dolgok! Igaz volt ez a tegnap esti Győr-Vasas meccsre is, amit ráadásul adott a tv...

Valószínűleg ez utóbbi motiválhatta Birtalan Botondot is, amikor lövésre vállalkozott. A Vasas spílere ugyanis akkora lyukat rúgott, hogy a Rába-partról hozták vissza a lábát. Huss!!!

EZZEL AZ 5 GÓLLAL VERTE A DAC A SLOVANT! - VIDEÓ

Trollfoci
2019.09.02.

Csodás vasárnap estét szerzett szurkolóinak a Dunaszerdahely csapata tegnap. A sárga-kékek hátrányból felállva, 5 gólt szerezve hengereltek a pozsonyi Slovan ellen, akik 10 éve nem kaptak ötöt egy meccsen. Mind a csapat, mind a szurkolóik kitettek magukért. Íme a gólok:

(videó: fcdac.sk, borítókép: fcdac.sk/Lelkes Ernő)

Ezeket a cikkeket olvastad már?